Eroik

Feljegyezte: Hematith | | 2015. február 24. kedd, 21:18 |

Olvasási nézet

 

1.

Naszóval.

A főoldalról ugorjunk át ide. Hőseink elindultak végre, miután a főnök egyszem kisfia, a sámán segítségével, testközelben is átélhette az őssel való találkozást. 

Itt ejtenék egy-két szót a vallásukról és az eredetükről. Az eroik keverék nép; félig ember-félig démon korcsok. Nem a vér közös bennük, az minden törzsnek különböző, mivel más-más démon indította el a vérvonalukat. Maga a fogalom közös, a származás módja, és az emberevés. Ezeken kívül szabad a vásár, rassz, öltözet, szokások tekintetében.

Ebből kifolyólag istenként tisztelik ősüket, még ha az elevenen jár-kel a Peremen, akkor is. Ez egyébként nagyon ritka. Akárhogy, ez az ős, ha nem pusztul el végérvényesen, csak mondjuk visszamegy a létsíkjára, még figyelheti kedvenc kannibáljait. Megfelelő eszközökkel, szertartásokkal csatornát lehet nyitni, ahol szabadon áramoltathatja a fincsi energiát.

Szintén egyértelmű lehet ezek után, hogy a törzsek szövetsége vagy csak kényszerből jöhet létre, vagy sehogy:) Fehér holló-kivételek persze lehetnek, de gyakori, hogy a különböző törzsek harcosai – számuk egy törzsön belül a néhány tucattól a több ezerig terjedhet -, az első pillantás után egymásnak esnek.

 

 

2.

Túl vagyok néhány dolgon. A főbb karakterek vázlatszerű, néhány vonással és viselkedésszikrával felvázolt bemutatásán, az első – egyébként igen rövid – harci jeleneten, az első öléseken.

Kissé talán klisésnek hat, hogy egy “elitcsapatot” küldök az útra, dehát kik menjenek, ha nem a törzs legjobbjai? Cserébe próbálok hiányosságokat, kis belső ellentétet csempészni a soraik közé. Csak kicsit, mert egy törzsről valóak, és az mindennél előbbre való számukra. A bajnoknál ezt elég markánsan ki is emelem.

Szóval van itt, aki csak a törzsnek, a törzsért él, van, aki csak teszi a dolgát, és van, akinek semmi se jó. A főnök fia még magának se tudja megfogalmazni azokat a gondolatokat, amik az elméjébe tolakodnak a létezésről, elmúlásról. Csak homályosan érzékeli őket. Az öreglélek meg – egy kamasz testében élő, a Peremvidékre másodszor is leszületett lélek – elmúlt élete, a halál utáni állapot és a mostani élete súlya alatt görnyedezik.

Most következik az első vacsora. Ígérem, nem leszek gusztustalan.

Share
1 Hozzászólás »
  1. Virtual Private Servers szerint —  2017. 09. 02. 09:41

    ___123___Eroik | hematith.hu___123___

      Idézet  Válasz

Leave a comment